Tarım

Geri

Tarım

Meyvecilik ve seracılık, Altınova ekonomisine yön veren en büyük etkenlerdendir.

Tarımsal üretimde ilk sırayı meyvecilik almaktadır. Karadeniz ve Akdeniz iklimlerinin geçiş sahasında bulunan, bereketli ve verimli topraklara sahip olan ilçemizde tarım, küçük aile işletmeleri şeklinde ve modern olarak yapılmakta ve yaklaşık bin 400 ailenin geçim kaynağını oluşturmaktadır.

Yetiştirilen meyveler arasında en çok sırasıyla kivi, nektarin, şeftali, erik, zeytin, hurma, kiraz, üzüm, ceviz ve elma yer almaktadır.

Üretimde ikinci sırayı tarla bitkileri yer almakta olup; buğday, arpa, fiğ, yulaf ve silajlık mısır başlıca ürünlerdir.

Üçüncü sırada ise sebzecilik ve aynı zamanda ilçe ekonominde önemli yer tutan süs bitkileri yetiştiriciliği yer almaktadır.

2007 yılı başında Sermayecik Köyünde organik tarım çalışmalarına başlatılarak, çilek yetiştiriciliğinde organik tarıma geçilmiştir. Aynı zamanda organik kiraz ile ilgili çalışmalar da başlamıştır.
İlçede çiftçi örgütlenmesinde de önemli mesafeler alınmış olup Tokmak, Ahmediye, Soğuksu, Subaşı, Fevziye merkezli olmak üzere 5 adet Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Kivi Yetiştiricileri Birliği, Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Birliği, Saksılı Süs Bitkileri Yetiştiricileri Birliği mevcuttur.