"Trafik kurallarına uymalıyız"

Geri

"Trafik kurallarına uymalıyız"

3 Mayıs 2023

HABERİ DİNLE

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’nı kutladı.

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, “Ölümlerin ve acıların yaşanmaması için herkes trafik kurallarına uymalı” dedi.

“Bilinçlendirilmeli”

Her yıl meydana gelen trafik kazalarında binlerce insanın ya öldüğünü ya da sakat kaldığını belirten Başkan Oral, “Trafik kazalarının önlemesi konusunda yollarımızın durumu çok önemlidir. Bu nedenle hükümetimiz tüm ülke genelinde duble yol seferberliği başlatmıştır. Bunun yanında genç nesillerin, sürücülerin ve yayaların eğitilmeleri ve bilinçlendirilmeleri de oldukça önemlidir. Ölümlerin ve acıların yaşanmaması için herkes trafik kurallarına uymalı, araç kullanırken alkolden uzak durmalı ve emniyet kemerini takmalıdır” dedi.

“Her zaman buna dikkat etmeliyiz”

Sadece Trafik Haftası ile kuralların hatırlatılmasının kısıtlanmaması gerektiğini belirten Oral, “Hayatımızın her döneminde bu kuralları bilmeliyiz ve uygulamalıyız. Bu, hem kendimiz için çocuklarımız için önemlidir. Bu kuralları her zaman hatırlamalı ve çevremize hatırlatmalıyız. Her zaman buna dikkat etmeliyiz. Ne kendi hayatımızı ne de başkalarını hayatını tehlikeye atalım. Bu kurallar sadece sürücüler için değil; yayalar için de geçerlidir. Özellikle de trafik polislerimize yardımcı olmalıyız. Onlar, kendi keyifleri için değil bizim sağlımız için gece demeden gündüz demeden çalışıyorlar. Onun için trafik polislerimizin yaptığı görev oldukça kutsaldır. Kendilerine özverileri için çok teşekkür ediyoruz.

Bütün vatandaşlarımı trafik kurallarının titiz uygulayıcısı olmaya davet ediyor, kazasız günler temennisiyle, 2-8 Mayıs Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’nı kutluyorum" diye konuştu.