TKB Kayseri´de buluştu

TKB Kayseri´de buluştu

2 Ekim 2014

Başkanımızın da  bulunduğu  Büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları, ÇEKÜL Vakfı üyeleri ve çok sayıda bürokrattan oluşan yaklaşık 500 davetli Kayseri'de buluştu. Ev sahibi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasaki, tarih ve kültür bilincinin yerel yönetimlerin de katkısıyla 2000'li yıllardan itibaren oluşmaya başladığını söyledi. Tarihi Kentler Birliği Kayseri Buluşması'nın açılışı iki ayrı sergiyle yapıldı. Toplantının yapıldığı Hilton Otel'de "Kayseri Kümbetleri" ve "Kayseri'nin Yeraltındaki Medeniyeti" adıyla iki ayrı sergi açıldı. Başkan Mehmet Özhaseki açılışa eşi Neşe Özhaseki ile birlikte katıldı. Davetliler her iki sergiyi de ilgiyle takip etti. Sergi sonrası Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcüman, Cumhuriyet Meydanının güzel manzarası eşliğinde meydandaki tarihi eserler hakkında davetlileri bilgilendirdi. Tarihi Kentler Birliği Kayseri Buluşmasına ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Tarihi Kentler Birliği'nin tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmak adına bir araya gelmiş bir grup olduğunu söyledi.