Tarihi hamama restore

Tarihi hamama restore

1 Mart 2014

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, ilçelerinde bulunan 16. yüzyıla ait Ahmet Paşa Hamamı´nın jeoradar ile röntgeninin çekildiğini ve hamamın birebir olarak restore edileceğini söyledi.

Başkan Oral, yaptığı açıklamada, Altınova'nın Hersek Bölgesi'nde bulunan 16. yüzyıla ait Ahmet Paşa Hamamı'nın restorasyon çalışması için yeninden proje hazırlandığını dile getirdi. Hamamın ilin önemli tarihi varlıklarından birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Oral, konuyla ilgili şu bilgiyi verdi: “Hamamımızın projesi yeniden hazırlanıyor. Jeoradarla röntgenlerini çektik. Proje yapımına başlandı kısa süre içerisinde bitirilmesi bekleniyor. Büyük ihtimal Ocak ayı gibi Anıtlar Kurulu’na sunulur. Daha sonra onaylanmasıyla birlikte bir an önce yapımına başlayacağız.”