Savunma Sanayi ve Ar-ge Tesisi açıldı

Geri

Savunma Sanayi ve Ar-ge Tesisi açıldı

3 Mayıs 2023

HABERİ DİNLE

Tabiat, tarım, tarih, teknoloji AltınşehirAltınova’da bütünleşiyor…

Savunma Sanayi ve Ar-ge Tesisi açıldı

 

Altınova’da kurulu bulunan SeaPower Elektrik Sistemleri’ne ait Savunma Sanayi ve Ar-ge Tesisi, törenle hizmete girdi.

Altınova Tersane Bölgesinde kurulu bulunan SeaPower Elektrik Sistemleri’ne ait Savunma Sanayi ve Ar-ge Tesisinin açılışı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından yapıldı.

TCG Anadolu’ya elektrik desteği

Açılış töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, “Güç elektroniği alanında savunma sanayi, gemi ve konteynerlere #Yalova’da hizmet verecek olan SEAPOWER Elektrik Sistemleri Ar-Ge İnovasyon Merkezinin açılışını gerçekleştirdik. Yalova’mıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

Ayrıca TCG Anadolu Gemimize elektrik güç dönüşüm sistemleri alanında destek sağlayan SEAPOWER Ailesini kutluyorum.

Ülkemizin küresel güç olma hedefi doğrultusunda savunma sanayi başta olmak üzere her bir alanda taş üstüne taş koyan firmalarımıza ve girişimcilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

"Her sene 1 milyondan fazla insana iş"

Türkiye'de bir taraftan yatırımlar yapıldığını bir yandan da üretimlerin devam ettiğini söyleyen Özhaseki, “İhracatımız 254 milyar dolara çıktı. Son 20 yıl içinde 31 milyon insana iş kapısı bulundu. Bunlar kolay işler değil. Her sene 1 milyondan fazla insana iş bulunuyor. Kendi yerli aracımız Togg'u yapmışız. Savaş gemimizi, uçak gemimizi üretiyoruz. İHA'larımız, SİHA'larımız. Heron geldi bizim gençliğimizde 100 saatlik uçuşu vardı, İsrail satmazdı bize. Şimdi kendimiz en büyük üreticisi konumundayız. Çok da şükür işlerimiz iyiye gidiyor. Bununla da iftihar ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Üretmeye, dünyaya meydan okumaya devam”

Törende konuşan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Değerli Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile ilçemize ve ülke ekonomisine değer katacak SeaPower Elektrik Sistemleri Ltd. Şirketimizin açılışını gerçekleştirdik. Üretmeye, dünyaya meydan okumaya devam inşallah” dedi.

Teşekkür plaketi verildi

Törende firma tarafından; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti MKYK üyesi ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ile Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral'a teşekkür plaketi verildi.

Sonrasında firmanın Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi kurdelesi dualarla kesildi. Açılışa; Yalova Valisi Muammer Erol, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Altınova Tersane Girişimcileri San. ve Tic. A.Ş, Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Fazıl Uzun, Özata Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven ve kurum müdürleri de katıldı.