Satranç ustaları kıyasıya yarıştı

Satranç ustaları kıyasıya yarıştı

13 Mayıs 2015

Açık, bayanlar, yıldız-minikler olmak üzere 3 kategoride Altınova Belediye düğün Salonu’nda düzenlenen ve gelenekselleşen Altınova Belediyesi Satranç Turnuvası, bölgenin sayılı turnuvalarından biri haline geldi.

“DAHA KAPSAMLI OLACAK”

Altınova dışında Yalova, Karamürsel ve İzmit’ten katılımın gerçekleştiği turnuvanın ödül töreninde konuşan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, satranç severlere turnuvanın gelecek yıllarda daha kapsamlı yapılacağının müjdesini verdi.

BÜYÜK ÇEKİŞME

145 sporcunun kıyasıya yarıştığı turnuvada satranç ustaları büyük çekişme içerisinde maçlarını tamamladılar. Turnuvanın ardında Altınova Belediyesi Düğün Salonu’nun bitişiğindeki Hürriyet Parkı’nda yapılan ödül töreninde konuşan Başkan tüm sporcuları mücadelelerinden dolayı kutladı.

VERİLEN ÖDÜLLER

Açık Genel kategoride birinci olacak sporcuya  kupa ve 1 tam cumhuriyet altını ikinci olacak sporcuya kupa ve 1 yarım cumhuriyet altını üçüncü olacak olan sporcuya ise kupa ve 1 çeyrek cumhuriyet altını ödül olarak verildi.

Ayrıca açık genel kategoride 1997-1998-1999-2000-2001-2002-2003-2004-2005 ve 2006 doğumlu her kategorinin en başarılı ilk 5 sporcularına madalya ve Analiz yayınlarından satranç kitabı ödül olarak dağıtıldı.

Bayanlar Açık kategorisinin ilk 5 sporcusuna madalya ve yine Analiz yayınlarından satranç kitabı 2007-2008 doğumlu sporcuların tümüne madalya ödül olarak verildi.