Oral, basın mensuplarıyla buluştu

Geri

Oral, basın mensuplarıyla buluştu

17 Ocak 2019

HABERİ DİNLE

Başkan Oral, dördüncü dönem başkanlığa aday olduğunu ve seçilirse önümüzdeki dönem daha çok çalışacaklarını söyledi.

BAŞARI DİLEKLERİ

Başkan Oral gazetecilerle yaptığı sohbette, "Bizim için şu anda seçim süreci başladı. Bir aday adaylık süreci yaşandı. Bu süreç biraz da uzun sürdü. Tabi biz 3 dönem başkanlık yaptık. Bazı kriterler vardı. Sağ olsunlar, genel merkezimiz ve Genel Başkanımız, bizimle devam kararı aldı. Şimdi bizim daha çok çalışmamız gerekiyor. Bu tercihe cevap olarak oy oranımızı artırmamız gerekiyor. Dolayısıyla şimdi bir çalışıyorsak artık iki çalışacağız. Aday adayı olan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Birlikteliği sağlamak bize düşüyor. Diğer partilerin başkan adaylarına da başarılar diliyorum.
“AYNI YERDE YAŞIYORUZ”
Seçim süresince kesinlikle geldiğim günden beri karşı tarafa farklı söylemde bulunmadım. Hep kendimi anlattım. Altınova küçük bir yer. Sonuçta aynı yerde yaşıyoruz. Birbirimizi kırmadan, birbirimizi dökmeden bir kampanya yürüteceğiz. Karşı tarafı kırıcı, onları üzücü hiçbir şeye girmeyeceğiz. Biz kendi projelerimizi, kendi çalışmalarımızı anlatma yoluna gireceğiz. Aday adaylarımızda mutlaka bir burukluk vardır. Onların da gönlünü alarak yürümek istiyoruz. Onlarla gönül birlikteliğimizi sağlamak istiyoruz" ifadelerine yer verdi.
“EKONOMİYE KATKI SAĞLIYORUZ”
Çöpten elektrik üretimiyle ilgili açılan tesis hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Başkan Dr. Oral, “Makinede maksimum seviyeye ulaşıldı. Bu bizim için büyük bir başarı. Orada elektrik üretiliyor. Onun ekonomik getirisiyle ilgilide detaylı paylaşımda bulunulacak.
Ülke ekonomisine katkısı var. Çevre zararı açısında da karbon azatlımı ve gazın havaya karışmasıyla ilgili faydaları var. Çöp alanının 1’inci ve 2’inci lotundan faydalanılıyor. Maddi değeri nedir, katkısı nedir? İsteyenlere bilgileri veririz. Lot’un donmasını engelleyici bir şey yok. Yakma tesisi kuramadık. Kurulum maliyeti çok yüksek, işletmek de çok maliyetli, ondan vazgeçtik. Kapattık; ama çöp dökmüyoruz, kapalı olduğu için esas enerji geliyor oradan. 1.lottan elektrik alıyoruz, yoğunluk orada. YAKAB’ta mühendisimiz var, biz oradaki işletmeyi verdik ama ekibimiz duruyor” diye konuştu.
“YATIRIM YAPIYORUZ BORCU ÖDÜYORUZ”
Altınova'nın borcunun ne kadar sorusuna cevapveren Başkan Oral, "Borcumuz var. İller Bankası’ndan devraldığımız borç var. Her seçim zamanı paylaşıyoruz bunu. O bir fren yaptı. Biz yatırımımızı yapıyoruz, bu sırada borç da yapıyoruz ancak gelirimiz de artıyor. Yeni dönemde gelirlerimiz daha da iyi olacak.
Altınova Belediyesi’nde yatırımı durduralım da borçlanmadan gidelim veya yatırımı kısalım gibi bir durum söz konusu değil. Yatırımı artırıyoruz, böylece geliri de artırıyoruz. Farklı gelir kaynakları üretecek işlerimiz, yatırımlarımız da olacak. Ödenmeyecek bir borç olmaması lazım. O şekilde götürmeye çalışıyoruz" dedi.
“DAHA ÇOK GAYRET”
4. dönem olarak yüklerinin daha da ağırlaştığını belirten Dr. Oral, "Öncelikli hedefimiz tabii ki kazanmak. 2014’te aldığımız oy oranı belli. O oranımızın da üstüne çıkmak istiyoruz. Bugüne kadar halkımız gerekli desteği verdi. Bundan sonra daha çok gayret göstereceğiz. 31 Mart akşamı gene Altınova’da AK Parti olarak devam ederiz. Bunun için var gücümüzle çalışacağız. 4’üncü dönem başkanlığı için yükümüz daha da ağır. Daha fazla çalışacağız" dedi.