Olimpiyatlara puan verdik

Olimpiyatlara puan verdik

8 Ekim 2018

Olimpiyatlara puan veren Türkiye Bisiklet Federasyonu Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası, Altınova Kent Ormanı’nda gerçekleştirildi. Organizasyon, bisiklet sporu camiasından tam not aldı.

10 kategoride, 174 sporcunun kıyasıya yarıştığı Kupada Elit Bayanlarda birinciliği Rusya’dan Dyllına Akhmak, Elit Erkeklerde ise Danimarka’dan Sebastian Fini kazandı.

GENİŞ KATILIM

Altınova Belediyesi Kent Ormanı’nda düzenlenen Yarışmaları; Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kutlu, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, Esenköy Belediye Başkanı Özer Kaptan, Türkiye Bisiklet Federasyonu eski Başkanı Ünal Tolun, daire müdürleri ve çok sayıda sporsever izledi.

19 HAKEM GÖREV ALDI

Celal Siper Özdöl’ün Başhakemliğini yaptığı yarışmalarda yardımcılarla birlikte 18 hakem görev aldı. Yarışmaları Dünya Bisiklet Federasyonları adına İtalyan Gözlemci Giorgia Baruffi de takip etti. 4 bin 200 metrelik parkurda sporcular sabah kısmında 4, öğleden sonraki yarışlarda 8 tur atıldı. Yarışmalarda damalı bayrakla startı Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Zeki Kutlu verdi. Sporcuların bir bölümünün Altınova Kent Ormanı’nda konakladığı yarışma ilgililerden tam not aldı.

TEŞEKKÜR PLAKETİ

Yarışmaların sonunda Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Zeki Kutlu bisikler sporuna katlılarından dolayı Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve Başhakem Celal Siper Özdöl’e teşekkür plaketi verdi. Ardından dereceye giren sporculara protokol tarafından madalyaları verildi.

Yarışma sonuçları şöyle:

Master Erkek 40

1. Rmşn Burak İzmirlioğlu, 2. Aşkın çiçek, 3. Engin Karabacakjoğlu, 4. Yusuf Kartal.

Master Erkek 30

1. Tugay Germen, 2. mustafa İşbızmaz, 3. Yılmaz Canbolat, 4. Mehmet Sevil.

Master Erkek 50

1. Mahmut Mehmet Mabruk, 2. Mehmet Bozdemir, 3. Mustafa Bal, 4. Yalçın Yışancı.

U 15 Erkek

1. Emirhan Şimşek, 2. Halil Nezir, 3. Yunus Emre KAPSIZ, 4. Ramazan Yılmaz.

Yıldız Bayanlar

1. Funda Taşkın, 2. Dilara Şahin, 3. Sevim Gerçek, 4. Ekin Ereke.

U 17 Erkek

1. Samet Bulut, 3. Furkan Akçam, 3. Ali İhsan Eğin.

Junior woman

Azize Bekar, İrem Özdemir, Melis Keskin

Junior Man

1. Süleyman Temel, 2. Okan Aydoğan, 3. Esat Ceylan.

Elite Woman

1. Dyllına Akhmak (Rus), 2. Esra Kuekçu, 3. Ayşe Çakır.

Elit Erkek

Sebastian Fini (Danimarka), 2. Martin Haring (Slovenya), 3. Victor Lob (Fransa).