Öğrencilerin karne sevinci

Geri

Öğrencilerin karne sevinci

20 Ocak 2023

HABERİ DİNLE

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı yarıyılı tatili başladı. Altınova’da eğitim ve öğretim gören 4 bine yakın öğrenci, karne sevinci yaşadı.

Altınova İlçesinde bulunan toplam 26 okulda; 4 bine yakın öğrenci, 208 öğretmen ve 33 idareci yarıyıl tatiline başladı. Öğrencilerin karne sevincine velileri ortak oldu. Eğitimciler, öğrencilere dinlenmeleri ve kitap okumalarını tavsiye etti.

  1. DÖNEM 6 ŞUBAT’TA

2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, 6 Şubat Pazartesi başlayacak. İkinci dönem ara tatili 17-20 Nisan'da yapılacak. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 16 Haziran Cuma tamamlanarak yaz tatiline girilecek.

İkinci yarıyılın sona ermesinin ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 17 ve 18 Haziran'da gerçekleştirilecek.

KARNELER DAĞITILDI

Vakıfbank İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenlerine; Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Zeki Sitar, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve veliler katıldı. ÇPL’deki programın ardından ilçe protokolü diğer okullardaki öğrencilerin karne se-vincine ortak oldu.

“TATİL İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ”

Öğrencinin yarıyıl tatilini en iyi şekilde değerlendirmelerini dileyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Ama tamamen dersten de soyutlanmamalı. Öğrencilerimizin okumaları gerekir. Kitap okuma alışkanlığını kazanmaları gerekir. Eğitim camiamıza verimli bir tatil diliyorum” dedi.