Öğrenciler Hersek Bölgesini gezdi

Öğrenciler Hersek Bölgesini gezdi

30 Mart 2023

Yalova Zehra Ekşinozlugil Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrenciler, Altınova Lagününü gezdiler.

Yalova Zehra Ekşinozlugil Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri, Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi ile Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesini gezdi.

Bölge hakkında bilgi aldılar

Yalova Zehra Ekşinozlugil Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri, Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi ile Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesini gezdiler.

Türkiye’nin tek tapulu göl olma özelliğini de taşıyan Hersek Lagününe hayran kalan öğrenciler, Doğa Eğitim Merkezi’nde bölgeyi yanıma imkânı buldular.

Kuşları izlediler

Merkezde yer alan Kuş Müzesini de gezen öğrenciler, Hersek Lagünündeki kuşlar ile Yalova ilinde bulunan kelebekler hakkında bilgi aldılar. 7 katlı asansörlü Kuş Gözlem Kulesinde lagünde bulunan kuş türlerini seyreden öğrenciler, program sonunda Doğa ve Hayvanları Koruma Gönüllüleri Sözleşmesini de içeren Türkiye'nin ilk ve tek Altınova Belediyesi Doğa Pasaportunu alarak keyifli bir gün geçirdiler.