Nice 97 yıllara

Geri

Nice 97 yıllara

24 Nisan 2017

HABERİ DİNLE

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyada; çocuklara armağan edilen ilk ve tek evrensel bayram olması bakımından ayrı bir önem taşımıştır.

Bugünün çocuklara bir bayram olarak armağan edilmesi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin; çocukların ve gençlerin, omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir. Bugün bir kez daha bu anlamlı günü tüm çocuklarımızla birlikte kutlamanın mutluluğu içindeyiz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; bize milli birlik ve beraberliğimizin, çocuklarımızın bayram sevinci yaşaması sayesinde korunabileceğini anlatır. 23 Nisan; Ulusal Egemenliğin merkezi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ilk gündür.

Atatürk; ülkemiz ve milletimiz için büyük önem taşıyan bu günü çocuklara hediye ederek, Cumhuriyet´in, geleceğimiz olan çocuklara verdiği değeri teyit etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, Türk çocuklarına ve dünya çocukların barış ve mutluluk getirmesini diliyorum.