Mayıs ayı TASK-KAB Meclis toplantısı yapıldı

Geri

Mayıs ayı TASK-KAB Meclis toplantısı yapıldı

30 Mayıs 2014

HABERİ DİNLE

TASK-KAB (Tavşanlı, Altınova, Subaşı ve Kaytazdere Kanalizasyon Arıtma Kurma İşletme Birliği) Mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı.

Altınova Belediyesi ve TASK-KAB Başkanı Dr. Metin Oral, Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri Çiçek, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal ve Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda yeni seçilen belediye başkanlarına TASK-KAB hakkında bilgi verildi.

TEŞEKKÜR

TASK-KAB Başkanı Dr. Metin Oral, tesisin sadece Altınova ilçesi açısından değil tüm bölge için büyük önem taşıdığını ifade etti. İlçedeki atıkların temizlenerek İzmit Körfezi’ne atıldığını söyleyerek, “Yalova’nın ilk arıtma tesisi olan bu işletme için bize destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İSU’ya teşekkür ederiz” dedi.

SUNUM YAPILDI

Toplantıda, yeni gelen Belediye başkanlarına TASK-KAB sorumluları Çağrı Gürol ve Yücel Özbakış tarafından arıtma tesisinin tanıtan sunumu yapıldı. TASK-KAB sorumluları Çağrı Gürol ve Yücel Özbakış yaptıkları sunumda, “Tesise Tavşanlı, Subaşı, Altınova ve Kaytazdere (bir bölümünden) yerleşim alanlarından atık su gelmektedir. Atık suyun taşınması amacıyla 3 adet terfi merkezi (TM-12 ve 14 ALTINOVA, TM-13 TAVŞANLI ) bulunmaktadır. Mevcut durumda terfi merkezlerinin hepsinden arıtma tesisine atık su pompalanmaktadır. Tesiste, 82 m karada, 1522 m denizde (toplam 1,6 km uzunlukta) olacak şekilde 630 mm HDPE boru çapına sahip deniz deşarj hattı bulunmaktadır. TASK-KAB Altınova Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı 4 265 252 Amerikan Doları’na mal olmuştur.
RAKAMLAR
Tasarım olarak tesiste uzun havalandırma aktif çamur prosesi teknolojisi kullanılmıştır. 2013 Yılında tesisimize ortalama olarak saatte 334.9 m3 (Yaklaşık 8038m3/gün)Yıllık olarak 2.893.830 m3 atık su arıtılmış olarak Marmara Denizine deşarj yapılmaktadır. 2013 Yılında Tesisimizde 2.893.830 m3 su arıtılarak alıcı ortama bırakılmıştır. 982 kğ polimer kullanılmıştır. 438 ton çamur çekilmiştir” dediler. Sunumun ardından TASK-KAB meclis üyeleri tesisi gezerek incelemelerde bulundular.