Kursiyerlerin eserleri büyüledi

Geri

Kursiyerlerin eserleri büyüledi

6 Haziran 2016

HABERİ DİNLE

 

Altınova Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen sergide bir birinden güzel eserler beğeniye sunuldu.

Sergi açılışına; Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, İl Genel Meclis üyesi Ali Çorbacı, Altınova Belediye Meclis üyeleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.




“HEDİYELERİMİZ BURADAN”

Kursiyerleri başarılı çalışmalarından dolayı kutlayan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Artık misafirlerimize veya gittiğimiz yerlerde hediye olarak kursiyerlerimizin yaptığı bu güzel eserleri hediye ediyoruz. Bu bizim için ayrı bir anlam oluşturuyor” dedi. İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya da kursiyerleri eserlerinden dolayı kutladı.



BİLGİ VERDİ

Geleneksel El Sanatları Hocası Reyhan Kamçı, bu sene geleneksel ebru sanatın ek olarak kumaş ebrusunun da yapıldığını söyleyerek, “Bayanların eşarp, fular, örtü olarak kullanılabileceği çok amaçlı ürünler elde ettik. Dekoratif boyama kursumuzda ahşap, polyester ürünleri yanı sıra geri dönüşüm ürünleri de yapıldı. Kokulu taş boyama ve süsleme çalışmalarımız oldu” dedi.




DİĞER KURSLAR

Meslek edindirme ve ahşap boyama kurslarımız dışında Altınova Belediyesi bünyesinde bu yıl gitar kursu, büyükler ve küçükler halk oyunları kursu ve kuran kursların devam ettiği belirtildi.

Öte yandan gelecek yıl; Ebru kursu ve Dekoratif boyama kursu devam edecek üç boyutlu kâğıt rönye kursu, mefruşat kursu (dikiş-nakış), cam boyama, sepet ve çini kursu açılması planlanıyor.