Kültürler 5. kez buluştu

Geri

Kültürler 5. kez buluştu

1 Mart 2014

HABERİ DİNLE

Altınova Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Kültürler Buluşması etkinliği, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın Osmanlı Mehteranı ile karşılanması ve Hersekzade Ahmet Paşa Camii avlusunda dua okunması ile başlayan program, Altınova Belediyesi Kent Ormanı’nda hazırlanan etkinlikler ile devam etti.

Altınova Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 5’incisi düzenlenen Kültürler Buluşması etkinliğine; Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Yalova Valisi Esengül Civelek, Altınova Kaymakamı Gürkan Polat, Çiftlikköy Kaymakamı Hasan Öztürk, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, CHP İl Başkanı Özcan Özel, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hamza İskit, CHP Altınova İlçe Başkanı Yener Yiğit, YTSO Başkanı Celal Özel, Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri Çiçek, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasıyla başlayan program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması sonrasında Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Başkan Metin Oral konuşmasında; “ilçemizde yaşayan tüm kültürleri bir araya getirdik. Somut ve somut olmayan kültürel mirasların korunması kapsamında Altınova Belediyesi tarafından bu yıl 5’nci kez düzenlediğimiz 5. Kültürlerin Buluşması etkinliğinde ilçede yaşayan tüm etnik gruplar stant açtı, geçmişten günümüze uzanan süreçteki kültürel mirasları sergileme imkanı buldular” diyerek başta Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış olmak üzere programa katılan ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Kutlama etkinlikleri sonrasında stantları gezen Avrupa Birliği Bakanı Bağış ve beraberindekiler, farklı kültürleri bir araya getirme başarısında bulunan başta Altınova Belediye Başkanını ve ekibini çalışmalarından ötürü tebrik ettiler.