“Kooperatiflerimizle ticaretimiz daha da bereketlensin”

Geri

“Kooperatiflerimizle ticaretimiz daha da bereketlensin”

21 Aralık 2023

HABERİ DİNLE

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Başkan Oral, Dünya Kooperatifçilik Gününü kutladı.

Altınova’da özellikle kadınların ekonomiye katılması yönünde kooperatifçilik açısından önemli çalışmalar yapıldığını söyleyen Başkan Oral, “Birçok meslek grubundan kooperatifi barındıran Altınova’da ticaretimizin daha da bereketlenmesi hedeflenmektedir” dedi.

“Gönüllüler bir araya geliyor”

Kooperatiflerin; ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçları karşılamak üzere müşterek payda da gönüllü insanların bir araya geldiği bir organizasyon olduğunu söyleyen Başkan Oral, “Temelinde işbirliği anlayışı bulunan kooperatifçilik, birbirlerine meslek, sanat, toplumsal çıkar bağları olan grupların kendi aralarında kurdukları kuruluşlardır.

“Temel amaç kâr değil, işbirliği”

Kooperatiflerde temel amaç kâr değil, işbirliği ve dayanışma içerisinde verimli çalışarak ortaklarına kazanç sağlamaktır. Kooperatifler, birlik ruhunun kalesidir. ‘Birlikten kuvvet doğar’ sözü bunu en iyi şekilde açıklamaktadır. İnsanlar bireysel olarak yapamadıkları şeyleri, kooperatifler kurarak ortaklaşa başarabilirler. Bu güç; tek insanın yapamadığı ya da iyi yapamadığı çoğu işin üstesinden gelebilir.

Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Kooperatifçilik Gününü kutluyor, hem kentimiz hem de ülkemiz açısından kooperatifçilik alanındaki çalışmaların gelişmesini temenni ediyorum” diye konuştu.