Kıbrıs´ta Altınova rüzgarı

Geri

Kıbrıs´ta Altınova rüzgarı

15 Eylül 2014

HABERİ DİNLE

Altınova´nın kardeş belediyesi olan Kıbrıs Tatlısu Harnup Festivali, coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. 4 gün süren festivalde her akşam sahne alan Altınova Belediyesi Folklor Ekibi, büyük beğeni topladı.

Tatlısu Belediyesi’nin harnup ve yan ürünlerinin üretimini teşvik etmek, bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 9’uncısunu düzenlen festivale; KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, Gagavuzya Komrat Belediyesi Başkan Yardımcısı Lidya Granidar, Altınova Beleiye Meclis üyeleri Bilal Ok ve Fevzi Arıcı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İlker Taner Fırlak ve çok sayıda davetli katıldı.

4 gün boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan festivalde, Denizli, Bursa, Yalova Altınova ve Tatlısu halk dansları ekipleri; Yetenek Sizsiniz Yarışması’nın finalistleri; akrobasi Work-Out Türkiye, İllüzyonist Enver Ertaş ve Ateş Fırtınası- Fire Storm ve Leylek ayaklı uzun adamlar” gösteri sundu. Festivalde yerli Sanatçı Örge Volkan’ın yanı sıra Türkiye’den Sanatçı Murat Başaran ve Ankaralı Yasemin sahne aldı.

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan festivalde yaptığı konuşmada, harnup ile yan ürünlerinin üretimini teşvik yanında bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlamak amacıyla düzenledikleri festivalin bu yıl 9’uncusunu gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını kaydetti. Orçan, harnup üreticisinin devletten destek beklediğini de söyledi. Başkan Orçan, festivale katılan tüm gruplara teşekkür etti.

Festival kapsamında Kıbrıs’ta bulunan Altınova Belediye Meclis üyeleri Bilal Ok ve Fevzi Arıcı, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu2nu ziyaret ederek ebru tablosu hediye ettiler. Öte yandan; Altınova Belediyesi Folklor Ekibi üyeleri, kendilerine her türlü desteği veren Altınova Belediye Başkanı dr. Metin Oral ile, misafirperverliğinden dolayı Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan’a teşekkür ettiler.