Kadınlarımızla omuz omuza veriyoruz

Geri

Kadınlarımızla omuz omuza veriyoruz

1 Mart 2014

HABERİ DİNLE

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilçede bulunan bayanların bu anlamlı gününü kutladı.

Başkan Oral, Altınova Kent Konseyi Genel Sekreteri Hakan Beykoz, Altınova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Birgül Kırçiçek ve Kadın Meclisi üyeleriyle birlikte ilçede kamu görevi yapan bayanlar memurlar ile bayan esnafı ziyaret ederek, çalışan bayanlarla bir araya geldi.

8 MART’IN ANLAMI

Kadınlar Günü’nün 1977 yılından bu yana tüm dünyada kutlandığını söyleyen Başkan Oral, “Bu günün varlık sebebi, çok elim ve üzücü bir olaydır. 1857 yılında New York’ta, daha iyi çalışma koşulları için yapılan bir protesto gösterisinde çoğunluğu kadın 129 işçi yaşamını yitirdi. Maalesef, bu bir kaza değildi” dedi.

“TÜRKLERDE KADIN ÖNEMLİ”

Türklerde her dönemde kadının büyük önem taşıdığını belirten Oral, “Geçmişten bugüne tarihimiz incelendiğinde kadına verilen değerin günümüzün çok ötesinde olduğunu görebiliriz. Bu anlamda, medeniyetimizin hakkını da teslim etmeli, bugün de aynı anlayış ve şuurla hareket etmeliyiz.

“OMUZ OMUZA VERİYORUZ”

Bizler, olumsuz şartları ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bunu yaparken de kadınlarımızla omuz omuza veriyoruz. Benim gördüğüm ve emin olduğumu bir şey var ki, bugün Türkiye’de yaşanan güzel gelişmelerde kadınlarımızın çok büyük emeği, çok büyük desteği var. Kadının yaradılışında büyütmek ve güzelleştirmek vardır. Kadın eli neye değse o değişiyor, gelişiyor ve güzelleşiyor” diye konuştu.