İstiklal Marşımız hiç susmayacak

Geri

İstiklal Marşımız hiç susmayacak

11 Mart 2023

HABERİ DİNLE

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yıl dönümünü kutladı.

Başkan Oral yayınladığı mesajda, “İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yıl dönümü kutlayarak, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve tüm istiklal kahramanlarını rahmetle anıyorum" dedi.

“BİZE EMANET”

İstiklal Marşı’nı ulusumuza zor şartlar altında emanet edildiğini dile getiren Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Bu vatan kolay kazanılmadı. Bu vatanı bize emanet edenler ne büyük sıkıntılar çektiler, ne büyük fedakârlıklar yaptılar. İstiklal Marşımızın içinde barındırdığı duygular; Türk Milleti’nin gönlündedir ve bu millet var oldukça yerini koruyacaktır” diye konuştu.

“YOL GÖSTERİCİMİZ”

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral mesajını şöyle sürdürdü: “İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yıldönümünü kutladığımız bu günde, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz. İstiklal ve bağımsızlığı elde etmekle birlikte onu korumak için de aynı mücadelenin gösterilmesi gerektiğine inanan Mehmet Akif, bu inancını ‘Allah bir daha bu millete yeni bir istiklal marşı yazdırmasın’ sözleriyle dile getirmiştir. Mehmet Akif Ersoy’un bu yaklaşımı bizim hizmet anlayışımızda yol göstericidir. Mehmet Akif Ersoy, hiçbir zaman milletimizin gönlünden çıkmayacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.”