"Hıdrellez, kültürel mirasımızdır"

"Hıdrellez, kültürel mirasımızdır"

5 Mayıs 2024

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı’nı yayınladığı mesajla kutladı.

Başkan Fazlaca, Hıdrellez Bayramı’nın ülkemizde, Türk Dünyasında ve dünyanın değişik yerlerinde farklı şekillerde kutlandığını hatırlattı.

“Bolluk ve bereket kaynağı”

Hıdrellez’in nesilden nesle aktarılan en önemli kültürel miraslardan biri olduğunu ifade eden Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, “Hıdrellez; Anadolu’da, bolluk ve bereket kaynağı, aynı zamanda Hz. İlyas ve Hz. Hızır’ın buluştuğu gün olarak da kabul edilen 6 Mayıs’ta insanlarımız bu mevsimlik bayramı coşku ile doğal mekânlarda kutlamaktadır.

“Kültürel miraslarımızdan”

Bu bayramın özelliklerinden bir tanesi doğaya ve yeşile önem verilmesidir. Doğa ve yeşilin başlangıcı, baharın başlangıcı olarak da yorumlanmaktadır. Hıdrellez’in nesilden nesle aktarılan en önemli kültürel miraslarımızdan biridir. Birlik, beraberlik ve kardeşlik sembolü olan Hıdrellez, insan sevgisi ve saygısını merkeze aldığı kadar doğa, çevre sevgisini ifade eder” diye konuştu.