Hersekliler hasret giderdi

Hersekliler hasret giderdi

18 Mayıs 2017

Çevre illerden büyük katılımın gerekleştiği ve akrabaların hasret giderdiği buluşma renkli görüntülere sahne oldu.

GENİŞ KATILIM

Etkinliğe; Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve Belediye Meclis üyesi Ali Koçal, Altınova İlçe Emniyet Amiri Abdullah Özaydın, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer,  İl Genel Meclis üyesi Ali Çorbacı, Altınova Kent Konseyi Başkanı Ali Yurt, Altınova Halk Eğitim Müdürü Ahmet Kemal Hazır, cumhuriyet mahalle Muhtarı Zeki Özpehlivan, Hürriyet Mahalle Muhtarı Recep Akyıldız, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral v e Hersek Köyü Mahalle Muhtarı Vedat Gencebay, vatandaşlara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

ŞEHİT ANNESİNE HEDİYE

Hersekzade Ahmet Paşa Camii’nde şehitler ve geçmişlerin ruhuna okunan Mevlid-i Şerif’in ardından mezarlık ziyaretiyle başlayan program, Hersek Güreş Sahasında devam etti. Güreş Sahasına girişte eski fotoğrafların yer aldığı sergi vatandaşların büyük ilgisini çekti. Çocukların çuval ve yumurta yarışı yaptığı etkinlikle Anneler Günü nedeniyle Şehit Annesi Fatma Akyel’e hediye verilirken, Berra Gülfidan’ın okuduğu şiir duygulu anlara neden oldu. Çekilişin de yapıldığı etkinlikte ses sanatçıları Burak Sarıtaş, Seval Sezgin Yürenti ve Deniz Demirler söyledikleri türkülerle unutulmaz anlar yaşattılar. Program, İzmit Sancak Mehter Takımı’nın konseriyle son buldu.