Hersek Lagününün tanıtımına katkı sağlayacağız

Geri

Hersek Lagününün tanıtımına katkı sağlayacağız

13 Mart 2023

HABERİ DİNLE

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir:

Hersek Lagününün tanıtımına katkı sağlayacağız

 

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir ve TEMA Gönüllüleri Altınova Hersek Lagününü gezerek, bölge hakkında yetkililerden bilgi aldılar. TEMA Yalova Temsilcisi Demir, bölgenin tanıtımı için her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi.

 

TEMA Yalova Temsilciliği üyeleri, Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi ile Engelsiz Tıbbî Aromatik Bitkiler Bahçesi ve Hersekzade Ahmet Paşa Külliyesi’ni ziyaret ederek, bölge hakkında bilgi aldılar.

“Bize mutluluk verir”

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir de yaptığı açıklamada, Hersek Lagününün çok değerli bir sulak alan ekosistemi olduğunu ifade ederek, “Lagün başta su kuşları olmak üzere pek çok türün barınma, beslenme ve üreme alanı olarak büyük önem taşımaktadır” dedi.

Arzu Demir, “Hersek Lagünü ve Aromatik Tıbbi Bitkiler Bahçesi tanıtımı ile ilgili tüm faaliyetlerde TEMA Yalova Ekibi olarak göreve hazırız. Özellikle çocuklara yönelik her türlü stant ve bilgilendirme toplantısı faaliyetleri için yardımcı olmak biz TEMA Gönüllülerine mutluluk verir.

“Doğanın verdiği huzur”

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği olarak ilimiz ve ülkemiz için çok önemli olan böylesi bir güzelliği henüz gezmeyen gönüllülerimizin de görmesini arzu ettik. Gönüllülerimiz arasında deprem bölgesinden İlimize gelen depremzede ailelerimiz de vardı. Bu güzel, değerli sulak alandan gün sonunda doğanın verdiği huzurla ayrıldık.

Teşekkür

Başta Altınova Belediye Başkanımız sayın Dr. Metin Oral olmak üzere Kuş Ve Doğa Gözlemcisi Fatih Bülbül ve etkinliğimizde bize rehberlik yapan Kuş Gözlem Merkezi ile Tıbbi-Aromatik Bitkiler Bahçesi görevlilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.