Gazeteciler, Gaziantep ve Urfa'yı gezdi

Gazeteciler, Gaziantep ve Urfa'yı gezdi

24 Ocak 2023

Altınova Belediyesi Basın mensupları ve eşlerini, Gaziantep ve Şanlıurfa gezisine gönderdi.

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral'ın katılımcıları karşılayıp uğurladığı gezide; Basın mensupları ve eşleri müzeleri, tarihi ve kültürel yapıları ile iki ayrı kentin gezilebilecek önemli yerlerini rehber eşliğinde gezme olanağı buldular.

Gaziantep ve Urfa gezildi

İlk günü Gaziantep'e geçiren katılımcılar Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep Kalesi, Bakırcılar Çarşısı, Kent Müzesi, 25 Aralık Panorama Müzesi, Zincirli Bedesten ve kent içinde geziler gerçekleştirdikten sonra Gaziantep'te konakladılar.

Gezinin ikinci günü Şanlıurfa'ya hareket eden katılımcılar, Peygamberler şehri olarak bilinen Şanlıurfa’da yaşayan Hz. Eyyub Türbesi sabır makamı, Mevlid-i Halil Camii, Şanlıurfa Kalesi, Balıklıgöl, Halfeti Antik Kenti, Göbeklitepe'yi gezdikten sonra Yalova'ya döndüler.