Et ve yufka reyonlarına denetim

Geri

Et ve yufka reyonlarına denetim

9 Mayıs 2019

HABERİ DİNLE

Zabıta ekipleri son olarak, kasap ve yufkacılara denetimlerde bulundu. Marketlerin et ve yufka ve yan ürün reyonlarını da denetleyen zabıta ekipleri, titiz bir çalışma gerçekleştirdi.

TİTİZ ÇALIŞMA

Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, vatandaşların sağlıklı ve kurallara uygun gıda maddeleri tüketebilmesi adına rutin olarak sürdürdüğü kontrollerini Ramazan Ayı dolayısıyla sıklaştırdı.

Yufka imalathaneleri denetleyen ekipler, işletmeleri temizlik, ruhsat, hijyen kurallarına uygunluk ve ürün gramajı yönünden denetledi. Ekipler, yufka imalathanelerinin ardından marketlerdeki et ve yufka reyonlarını denetlediler. Zabıta ekipleri, kurallara uymadığı tespit edilen işletmelere eksikliklerini tamamlamaları için süre verip haklarında zabıt tutuyor. Verilen mühlet sonunda yeniden eksiklik tespit edilmesi durumunda ise işletme sahiplerine cezaî müeyyide uygulanıyor. Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği yetkilileri, özellikle ramazan ayında tüketimi artan gıdalara yönelik kontrollerin aralıksız devam edeceğini belirtti.