Altınova Belediyesi

“CAN DOSTLARIMIZIN YANINDA, KARARIN KARŞISINDAYIZ”

18 Temmuz 2024

HABERİ DİNLE

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, TBMM’ye sunulacak olan Hayvanları Koruma Kanununa Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ve Ötanazi uygulaması hakkında açıklamada bulunarak,” Altınova Belediyesi olarak can dostlarımızın yanında, alınan bu kararın karşısındayız.” dedi.

“ÖTANAZİ UYGULAMASINI KABUL ETMİYORUZ”

Ötanazi kararının tüm vicdanları etkileyebileceğini, sokak hayvanlarının düzenli ve kontrollü bir şekilde bakımının yapılarak kısırlaştırılması ve sonrasında sahiplendirilmesinden yana olduklarını belirten Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca,” Biz Altınova Belediyesi olarak ithal önerileri değil, gerçekçi ve çözüm odaklı önerilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Alınabilecek ötenazi uygulamasını asla kabul etmiyoruz. Kararı alacak olan milletvekillerinin sağduyulu olmasını talep ediyoruz.” dedi.

“ALLAH’A KARŞI İŞLENEBİLECEK EN BÜYÜK SUÇ”

Bir canın alınmasının Allah’a karşı işlenebilecek en büyük suçlardan birinin olduğunun unutulmaması gerektiğini de belirten Fazlaca,” Dinimiz bir karıncanın dahi öldürülmesini istemez. Bir canın alınması demek Allah’a karşı en büyük işlenen suçlardan biridir. Ötanazi demek insanının kendi isteğiyle, kendi canına son vermesidir. Bu can dostlarımızın böyle bir düşüncesi yoktur. Doğal afetlerde ihtiyaç duyduğumuz can dostlarımıza sahip çıkmanın tam zamanıdır. Hayvanların bu yasayla öldürülmesini şiddetle reddediyoruz.” dedi.

“BARINAĞIMIZ DA YILDA 60 ADET SAHİPLENDİRME GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Altınova’da Sokak hayvanları geçici bakım evinin aktif bir şekilde hizmetine devam ettiğini, can dostlara tesiste sahip çıkıldığını söyleyen Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca,” İlçemizde sokak hayvanlarımız belediyemize ait geçici bakım evinde bakılmaktadır. Yılda ortalama 60 adet sokak hayvanımızda sahiplendirilmektedir. Can dostlarımız veterinerlerimiz ve personellerimiz tarafından özenle bakılmaktadır. Barınağımızı ilerleyen dönemlerde yenileyecek veya yerini değiştirerek sokak hayvanlarımızı daha güzel ortamlarda, daha yaşanılabilir ortamlarda misafir etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.