"Biyolojik Çeşitlilik Günü Kutlu olsun"

"Biyolojik Çeşitlilik Günü Kutlu olsun"

22 Mayıs 2023

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü’nü kutladı.

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral; Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, biyolojik çeşitliliğin doğanın sağlığına olduğu kadar insan sağlığına da çok önemli etkileri olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin de imzası var

Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü’nü kutlayan Başkan Oral, “Bütün teknolojik ilerlemelere rağmen sağlık, su, gıda, ilaç, barınak ve enerji için tamamen sağlıklı ve canlı ekosistemlere ihtiyacımız vardır” diye konuştu.

Doğadaki canlıların gün geçtikçe azalmasına dikkat çekmek için her yıl 22 Mayıs'ta 'Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü' kutlanıyor. Biyolojik çeşitliliğin korunması için uluslararası hukuki bir belge olan 'Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi' ise 27 yıldır uygulamada.

Türkiye, biyolojik çeşitliliğin korunmasını, sürdürülebilir kullanımını ve genetik kaynakların kullanımından doğan faydaların adil bir şekilde paylaşılmasını amaçlayan sözleşmeyi, 1997’de imzaladı.