Başkan dan meslektaşlarına kutlama

Geri

Başkan dan meslektaşlarına kutlama

1 Mart 2014

HABERİ DİNLE

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, tüm sağlık çalışanlarının bu özel gününü kutladı.

Başkan Oral, yayınladığı mesajda başta meslektaşları doktorlar olmak üzere, sağlığımızı emanet ettiğimiz hemşire, ebe, acil tıp teknisyeni, sağlık memuru gibi tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı.

KUTSAL GÖREV

Türkiye’de Tıp Bayramı’nın ilk olarak 14 Mart 1919 yılında işgal altındaki İstanbul’da tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başladığını hatırlatan Başkan Dr. Metin Oral, “Kutsal ve çok anlamlı bu görevi hekimler ve sağlık çalışanları, insana bahşedilen beden ve ruh sağlığını korumak ve yaşatmak adına çağlar boyunca yerine getirmişlerdir.
Hayatın her alanında olduğu gibi tıp alanında da bilimsel gelişmeler yaşanmış, yüzyıllar boyunca devam eden geleneksel tıp yöntemleri yerini modern tıbba bırakmıştır. Modern tıp alanındaki gelişmeler cumhuriyetin kuruluşu sonrası hızlı bir şekilde devam etmiş, bugün gelinen noktada sağlık alanındaki verilerde ülkemiz önemli bir noktaya ulaşmıştır.
Sağlık alanında ilçemizde de önemli çalışmalara imza atılmıştır. Altınova Devlet Hastanesi inşaatı hızla devam etmektedir. Hastanemizin en kısa sürede hizmete girmesi yönündeki çalışmalar aralıksız sürmektedir. Altınova’mızdaki hekimlerimiz ve tüm sağlık personellerimiz, gerekli özveri ve duyarlılığı göstererek hizmete devam etmektedirler.
Bu vesileyle; ömrünün önemli bir kısmını insan sağlığına adayan tüm hekimlerimizin ve bütün sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.