Bakan Eroğlu, Hersek Lagünü'nde sülün saldı

Geri

Bakan Eroğlu, Hersek Lagünü'nde sülün saldı

21 Kasım 2016

HABERİ DİNLE


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Osmangazi Köprüsü üzerinde Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ve Yalova Orman ve Su İşleri Müdürü Nevzat Algan tarafından çiçeklerle karşılandı.





DÜRBÜNLE İNCELEDİ

İlk olarak Altınova ilçesindeki Hersek Lagünü’nü dürbünle inceleyen ve flamingoları gözlemleyen Bakan Eroğlu, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ülkede kuraklık olmasına rağmen susuzluk yaşanmadığını vurgulayan Eroğlu, kişi başına düşen su miktarının azaldığı yönündeki söylentileri ise yalanladı. Bakan Eroğlu, "Hersek Lagünü çok önemli sulak alanlarımızdan birisi. Bu nedenle Osmangazi Köprüsü’nün güzergahı bile değiştirildi. Burası da korundu. Başbakanımız Binali Yıldırım’a da bu nedenle çok teşekkür ediyoruz. Burasını muhteşem hale getireceğiz. Dünyanın en önemli sulak alanlarından birisi olarak dünyaya da tanıtacağız. Bizim amacımız tabiatı korumak. Bazıları Türkiye’de sulak alanların azaldığını söylüyor. Aksine sulak alanlar artıyor. Biz yüzlerce sulak alanı burada olduğu gibi yol ve köprü güzergahlarını değiştirerek koruduk. Hersek Lagünü de bunun en somut örneğidir" dedi.
Bakan Eroğlu daha sonra Hersek Lagünü’nde yaşayan kuşların fotoğraflarının yer aldığı sergiyi inceledi ve doğaya sülün bırakma törenine katıldı. Bakan Eroğlu ve protokol mensupları 200 adet sülünü Hersek Lagünü’ne bıraktı.