Altınova’da miniklere büyük eğlence
HABERİ DİNLE
Altınova Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği Çocuk Şenliği büyük ilgi gördü. Şenlikte sahne alan ünlü sanatçı Yonca Evcimik’in konserinde coşku doruğa çıktı.
Altınova Belediyesi’nin kaymakamlık arkasında düzenlediği Çocuk Şenliği büyük ilgi gördü. Öğle saatlerinden itibaren ebeveynleriyle beraber şenlik alanına gelen minikler karnaval oyunları, bando, tahta bacak şovu, şişme oyun alanları ve yüz boyama etkinlikleriyle hoşça vakit geçirdi.
Çocuklara pamuk şeker ve popcorn ikramının yapıldığı etkinliğe Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, CHP Altınova İlçe Başkanı Cemalettin Kılıç ve belediye meclis üyeleri de katıldı.
Şenlik alanında çocuklar ve vatandaşlarla yakından ilgilenen Başkan Yasemin Fazlaca, açılış konuşmasında çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
Başkan Fazlaca, “23 Nisan; millet iradesinin egemen kılındığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı, bağımsızlığımızın ve demokrasimizin temellerinin atıldığı kutlu bir gündür.
Ve ne büyük bir vizyonla bu anlamlı gün, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olarak tarihe geçmiştir” dedi.
Çocuklara seslenen Başkan Fazlaca, şöyle devam etti:
“Sevgili çocuklar, sizler bizim en değerli varlıklarımızsınız. Geleceğin bilim insanları, sanatçıları, öğretmenleri, doktorları, mühendisleri, liderleri siz olacaksınız. Bizler, sizlerin daha mutlu, daha güvenli, daha özgür ve daha umut dolu bir dünyada büyümeniz için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün burada, sizler için düzenlediğimiz şenlikte eğlenecek, oynayacak, dans edecek ve en önemlisi 23 Nisan’ın ruhunu hep birlikte yaşatacağız. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı kutluyor, tüm çocuklarımızın gözlerinden sevgiyle öpüyorum”
Şenlikteki etkinliklerin son bölümünde ünlü sanatçı Yonca Evcimik sahne aldı. 1990’lardan itibaren 7’den 77’ye herkesin sevdiği şarkılara imza atan şarkıcı dansları ve şovlarıyla şenliğe katılanları mest etti. “Abone”, “8.15 Vapuru”, “Haydi Sallayalım Dünyayı” gibi çok sevilen şarkılarını da seslendiren ünlü sanatçıya Başkan Yasemin Fazlaca, Çobankale kazılarını simgeleyen bir seramik hediye etti.