Altınova, şehitleri andı

Geri

Altınova, şehitleri andı

18 Temmuz 2017

HABERİ DİNLE

 

Altınova Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlerde 7’den 70’e genç yaşlı yüzlerce vatandaş belediye binasının önünü doldurdu. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğine katılan vatandaşlar, şehitlerimizi asla unutmayacaklarını haykırdılar.

KUR’AN TİLAVETİ

Geçtiğimiz sene yaşanan, FETÖ terör örgütü darbe girişimine karşı vatanı savunmak uğruna hayatlarını kaybeden 249 kahraman şehidimiz çeşitli etkinliklerle anıldı. Altınova Belediye Binası önünde gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri; saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim Tilavetleri ile başladı. Ardından anma etkinliğine katılım sağlayan Altınova Kaymakamı Zafer Engin, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve Subaşı belediye Başkanı Volkan Yılmaz vatandaşlara seslendi.

“YENİ BİR DESTAN”

Bir yıl önce Türk Milleti’nin yeni bir destan yazdığını söyleyen Altınova Kaymakamı Zafer Engin, “Bu ülkeyi, milletimizi bölemeyecekler. Bunu geçtiğimiz yıl Türk Milleti tek vücut olarak gösterdi. Birlik ve beraberlik içinde iç ve dış düşmanlarımız Türkiye’nin gücünü gördü. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz anma etkinliğimize katılan halkımıza teşekkürlerimizi sunuyor, Allah’tan bir daha böyle olaylar yaşanmamasını diliyorum” dedi.

“İNANÇLI VE KARARLI DURUŞ”

Türk Milleti’nin inançlı ve kararlı duruşuyla kahpe vatan hainlerine unutulmaz bir dest verdiğini ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Geçen sene 29 gün Altınova Halkı nöbet tuttu. Bugün bakıyorum Altınova Halkı yine burada, meydanlarda. Altınova Halkı yine ülkesine, özgürlüğüne, demokrasiye sahip çıkıyor. Bu birlikteliği görünce bu vatanı kimsenin bölemeyeceğini görüyorum. Bu darbe girişiminde bulunan vatan hainlerine halkımız gereken cevabı çok net olarak verdi. O kara gecede hain darbeciler yüzünden hayatlarını kaybeden 249 Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimiz, Gazilerimiz ve aziz milletimiz her zaman kalbimizde olacaksınız” diye konuştu.

SELA OKUNDU

Konuşmaların ardından 22.30-23.15 saatleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitabı vatandaşlarca dinlenildi. Ardından ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Altınovalılara hitap etti. Daha sonra mehteran eşliğinde Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ilçedeki tüm camilerden Sala okundu. İlçedeki din görevlileri gece belli aralıklarda Kur’an-ı Kerim okuyup, dualar ettiler.

SABAHIN İLK IŞIKLARINA KADAR

Anma etkinlikleri sabaha kadar devam etti ve birçok vatandaş alanı terk etmedi. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Altınova’da sabahın ilk ışıklarında sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını alana kurulan dev ekrandan izleyen vatandaşlar, daha sonra hep birlikte sabah namazını kılarak şehitler için dua etti. Altınova Belediyesi ekipleri etkinlik alanında vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.










15 Temmuz Galerisi için tıklayınız.