Kent Konseyi Start Alıyor

Kent Konseyi Start Alıyor

Geçtiğimiz yıl zorunlu olmadığı halde Altınova Belediyesi tarafından oluşturulan Kent Konseyi’nin, bu yıl da oluşturulması için çalışmalar başlatıldı. Belediye Başkanı Dr. Metin Oral vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Kent Konseyi’ne sahip çıkın” dedi. Altınova Belediyesi Kent Konseyi oluşturmak için ön çalışma başlattı. Geçtiğimiz hafta vatandaşlarla hazırlık toplantısı yapan Başkan Oral, “Geçen yıl zorunlu olmamasına rağmen biz konseyimizi oluşturmuştuk. Üstelik yine yasada olmamasına rağmen konsey kararlarını meclis gündemimize almıştık. Yine aynı olacak” dedi.
ÇOCUKLARA ÖNEM
Geçen yıl Kent Konseyi’nde Kadın ve Gençlik Meclislerinin olduğunu hatırlatan Başkan Oral, “Bu yıl Çocuk Meclisi de oluşturacağız. Biz, çocuklarımızı ve gençlerimizi çok önemsiyoruz. Onların görüş ve önerilerine, ihtiyaçlarına önem veriyoruz. Kent Konseyi’nde onların da sesi olmasını istiyoruz. Onun için Çocuk Meclisi’ni de kuracağız” diye konuştu.
DAHA AKTİF OLACAK
Öz eleştiri yaparak geçen yılki Kent Konseyi’nden tam anlamıyla verim alınamadığını dile getiren Başkan Oral, “Bu yıl daha aktif çalışmalar bekliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Gelsinler kendileri için, ilçeleri için çalışsınlar. Yaşadığımız yöreyi birlikte kalkındıralım, sorunları birlikte çözümleyelim. Sorunlara ve projelere yönelik ortak kararlar alalım, uygulamaya da ortak olarak koyalım. Kent Konseyi’nde alınan kararları yasada olmamasına rağmen Meclis Kararımızla, Meclisimizin gündem maddesi yapıyoruz. Bu yıl da Meclisten karar alıp, uygulamayı devam ettireceğiz” dedi.
AÇIK DAVET
Kent Konseyi’nin başarılı olabilmesi için geniş katılımlı ve tüm fikirlerin yer alması gerektiğini vurgulayan Başkan Oral, “Altınova Belediyesi’nin imkanlarını, halkın istediği şekilde uygulamaya koymayı istiyoruz. Bunun için vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz” dedi.

• ETKİNLİK TARİHİ
    1 Mart 2014