Kardeş Belediye Geliyor

Kardeş Belediye Geliyor

Rusya Federasyonu´na bağlı Kuzey Kafkasya´daki Adige Cumhuriyeti´nin Tahtamukay Bölgesi Belediyesi ile Yalova Altınova Belediyesi arasında Kardeş Şehir çalışmaları başladı.

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Adige Cumhuriyeti’nin Tahtamukay Bölgesi Belediyesi ile kardeş şehir çalışmaları nedeniyle bölgeye bir gezi düzenledi.

YALOVA HEYETİ AGİDE’DE
AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, 22. Dönem AK Parti Milletvekili Şerif Birinci, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hamza İskit ,Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir, Karadere Muhtarı Sami Çeliker, Çavuşköy Muhtarı Necati Kızılkaya, AK Parti İl Yöneticisi Hakan Atilla Sağlık, Yalova Kuzey Kafkas Derneği Başkanı Mehmet Aydemir, Başkan Yardımcısı Hakan Üstün ve Nat Turizm sahibi Yaşar Nogay ‘dan oluşan 11 kişilik Ekip Rusya üzerinden Krasnodor şehrine gitti.

Ziyaretin birinci gününde; Adigey Cumhuriyeti Milletvekili Çürmüt Mugdin, Tahtamukay Belediye Başkanı Şhalakho Azamat, Adigey İlçe Meclis Başkanı Ali Hatit Bjiha, Belde Meclis Başkanı Asker Hatit ve çok sayıda Çerkez vatandaş tarafından, Türk Heyetine Tahtamukay Belediye Başkanlığı önünde coşkulu bir karşılama töreni ile karşılandı. Belediye Meclisi Salonunda iki kardeş halkın karşılıklı işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulunularak, kardeş taraflar birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etmişlerdir.

ÖZLEM GİDERİLEDİ
Ziyaretin ikinci gününde, bölgede bulunan çeşitli fabrikalarda incelemelerde bulunulmuştur. Buradan yaklaşık olarak 110 km mesafedeki Maykop’taki Adıgey Milli Müzesi gezilmiş ve Adige Üniversitesi’ne gidilerek yetkililerden bilgi alındı. 1877’deki Osmanlı Rus Harbinde zorunlu göçten dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalarak, Yalova’ya yerleşen Çerkezleri temsilen gezide bulunan Karadere ve Çavuşköy Muhtarları burada yerleşen Çerkez dostları ve Akrabaları ile buluşarak özlem giderdiler.
Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Tahtamukay Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri’ni Yalova’ya davet ederek, dostluklarının karşılıklı olarak kaynaşması temennisi ile ülkeden ayrılmışlardır.

• ETKİNLİK TARİHİ
    1 Mart 2014