Çanakkale´ye anlamlı gezi

Çanakkale´ye anlamlı gezi

Altınova Kaymakamlığı ile Altınova Belediyesinin iş birliğiyle 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında ilçede yaşayan şehit ve gazi ailelerini Çanakkale ye gönderildi.

Altınovalı şehit ve gazi aileleri, Çanakkale´ye giderek Gelibolu´yu karış karış gezdiler.

Altınova Kaymakamlığı ile Altınova Belediyesi’nin iş birliğiyle 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında ilçede yaşayan şehit ve gazi ailelerini Çanakkale’ye gönderildi.

2 günlük Çanakkale gezisi kapsamında Çanakkale’ye gönderilen aileleri Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve belediye meclis üyeleri uğurladı.

Kafile başkanlığını Altınova Belediyesi Sosyal İşler Sorumlusu Hakan Beykoz’un yaptığı gezide şehit ve gazi ailelerine Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parklar Alan Klavuzu Mehmet Osman Bülent rehberlik etti.

Altınova Heyeti Gelibolu Yarımadası’nda sırasıyla; Eceabat (Maydos), Namazgâh Tabyası, Mecidiye Tabyası Şehitliği (Seyid Onbaşı Anıtı), mısırlı fizik bilim adamı Fevzi Efendinin Mezarı, Havuzlar Şehitliği, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Sığın Dere (Dönen Ağaç), Arıburnu (Anzak Koyu), 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ve Bıgalı Köyü’nü gezdiler.

Çanakkale gezisine katılan Altınovalı şehit ve gazi aileleri, bu gezi nedeniyle Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral'a teşekkür ettiler.

• ETKİNLİK TARİHİ
    24 Eylül 2014