Altınova´dan ecdadımıza mevlit

Altınova´dan ecdadımıza mevlit

Altınova Belediyesi tarafından Vakıflar Haftası kapsamında vakıf eserleri ile topluma hizmet etmiş ecdadımız için Hersekzade Ahmet Paşa Camii’nde mevlit okutuldu.

Hersekzade Ahmet Paşa Camii İmamı Mustafa İstif ve Kaytazdere Merkez Camii İmamı İdris Gezer tarafından okunan Kuran’ı Kerim, ilahi ve ardından yapılan dualarla vakıf eserlerinin yapımında emeği geçen ecdadımız yad edildi. Mevlide Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Hersek Mahalle Muhtarı Nejdet Uysal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ecdadımızın, kurduğu vakıflar aracılığıyla topluma, yaşamın her alanında önemli hizmetler götürdüğünü dile getiren Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Bize düşen bu emanetlere sahip çıkmak ve yenilerinin yapımına katkı sağlamaktır” dedi. Başkan Oral, Vakıflar Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, dayanışma ve yardımlaşma duygusunun insanlığın kendisiyle birlikte getirdiği en yüce değerlerden biri olduğunu ifade etti.

Öte yandan Altınova Belediyesi tarafından ilçedeki tüm camilerde Cuma Namazı sonrası cemaate lokum dağıtıldı.

• ETKİNLİK TARİHİ
    1 Mart 2014