Altınova Belediyesi

Projede üçüncü okul da tamamlandı

28 Şubat 2018

HABERİ DİNLE

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Altınova İmam Hatip Ortaokulu’ndaki tanıtım derslerini tamamladı. İmam Hatip Ortaokulu’nda son sınıflara derse giren Başkan Oral, ilçenin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle ilgili bilgi verdi. 

PİLOT OKUL

117 kız, 100 erkek olmak üzere 217 öğrencisi bulunan Altınova İmam Hatip Ortaokulu, Yalova’da ortaokullar arasında ilk pilot okul olma özelliğinde. 5’inci sınıfların 14, diğer sınıfların 7 saat İngilizce gördüğü okulda 18 öğretmen görev yapıyor. Uygulamalı imamlık ve müezzinlik eğitimlerinin de verildiği okulda, güzel Kuran-ı Kerim okuma çalışmaları da yapılıyor.

TEŞEKKÜR

Altınova Belediyesi tarafından devam eden projenin oldukça verimli geçtiğini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Belediyemiz olarak yapmış olduğumuz İlçe tanıtım projesi kapsamında bizleri misafir eden Altınova İmam Hatip Ortaokulu Müdürümüze, Müdür Yardımcımıza Öğretmenlerimize ve tüm Öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.İLÇEYİ TANITTI

Altınova İmam Hatip Ortaokulu’ndaki sınıflarda derse giren Başkan Oral, ilk olarak öğrencilere belediyenin tanıtım videosunu izletti. Ardından ilçe ile ilgili genel bilgiler veren Başkan Oral, Hersek Lagünü Gölü ve flamingolar, Osmangazi köprüsü, Çobankale, Hersekzade Ahmet paşa külliyesi, Hersek Sahili, çiçekçilik, kivi ve tersaneler konularına değindi. İlçede kurulacak olan kütüphane ve müze hakkında öğrencilere bilgiler de veren Başkan Oral, her türlü öneri ve şikayetlerin kendilerine iletilmesini istedi. Başkan Oral, havaları ısınmasıyla tüm öğrencilere yönelik ilçe gezileri düzenleneceğini açıkladı.

EĞİTİMCİLERLE SOHBET

Altınova İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri ile de bir araya gelen Başkan Oral, eğitimcilerle görüş alışverişinde bulundu. Başkan Oral’a sınıflardaki derslerde, Altınova İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hakkı Bahadır, Müdür Yardımcısı Mesut Uçar eşlik etti.