Altınova Belediyesi

Fethin 565. yılını kutluyoruz

28 Mayıs 2018

HABERİ DİNLE

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 29 Mayıs 1453 yılında İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilişinin 565. yılını kutladı.

ÇAĞ AÇIP ÇAĞ KAPATTI

İstanbul 'un fethiyle dünyada birçok dengenin değiştiğini vurgulayan Başkan Oral, “İstanbul 'un fethiyle birlikte Osmanlı Devleti, İslam dünyasının lideri, Batı dünyasında da fark edilen büyük bir devlet oldu.

19 yaşında tahta çıkan Sultan Mehmet'in 2 yıl sonra İstanbul’u fethetmesiyle Batı dünyası büyük bir korkuya kapıldılar. Bar çağı kapatıp yeni bir çağ açan Fatih Sultan Mehmet, fethin sonunda izlediği politikalarla Hıristiyan toplumunun adaletin, hak ve özgürlük simgesi haline geldi. Bu vesileyle fethin 565. yılını kutluyor, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.