Bakan Varank, Altınova’dan memnun ayrıldı
HABERİ DİNLE
Bakan Varank, Altınova Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
“TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK”
Bakan Varank’a çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Oral, Yalova Altınova Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, engellilere yönelik Türkiye’de örneği bulunmayan 2 projeye imza atıldığını söyledi. Başkan Oral, “Türkiye’nin tek tapulu gölü olma özelliği taşıyan Hersek Lagününde; Hersek Lagünü Doğa Eğitim ve Engelli Uyumlu Kuş Gözlem Kulesi ile Engelli Uyumlu Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi 2019 Eylül ayında vatandaşların kullanımına açılacak” dedi.
DESTEK İSTEDİ
İlçenin 2 kilometrelik doğal kumlu sahile sahip olduğunu hemen arkasında doğal ormanlığın bulunduğunu ifade eden Başkan Oral, “Bu bölgeye 3 farklı mesafede yürüyüş kulvarı yaptık. Millet Bahçemizi de burada yapacağız. Burada kadınlarımızın istihdamına yönelik işyerleri yapacağız. Burası ile ilgili projelere başlandı. Ekim ayında faaliyete geçecek” diye konuştu. Başkan Oral, ilçenin kalkınması ve büyümesinin devamı konusunda Bakan Varank’tan destek istedi.
PLAKET HEDİYE ETTİ
Altınova Belediyesi tarafından hazırlanan Stratejik Planları ve dokümanları inceleyen Bakan Varank, Başkan Oral’ı kutladı. Altınova’nın tersaneleri yanı sıra önemli fabrikaları ve çiçekçilik sektörünü içerisinde barındırdığını ifade eden Bakan Varank, bakanlık olarak gerekli desteği vereceklerini söyledi. Ziyaret sonunda Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a günün anısına plaket takdim etti. Bakan Varank Altınova Belediyesi 15 Temmuz Anıtı’nı da ziyaret etti.
ANKARA’YA UĞURLANDI
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Ali Gemalmaz, AK Parti Altınova Kadın Kolları Başkanı Zehra Günaydın, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Fazıl uzun, Tersan Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Paksu, belediye meclis üyeleri ve belediye personeli tarafından Ankara’ya uğurlandı.