Bisiklet tutkunları Altınova’da buluştu

Grand Fondo Marmara Kısa Parkur Bisiklet Yarışması, 562 bisikletçinin katılımıyla Altınova’dan start aldı.

Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer’in startıyla pedal çeviren bisikletçiler Osmangazi Köprüsü’nü geçerek yarışı tamamladılar.

562 BİSİKLETÇİ KATILDI

Gran Fondo Marmara Kısa Parkuru Altınova Merkez’den start aldı. İlçe protokolü ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yarışlarda 562 bisikletçi mücadele etti.

‘Gran Fondo Marmara’ organizasyonu ismini Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun temelinin atıldığı tarihi ‘Marmara Turu’ndan alıyor. 1970’li yıllara damgasını vuran, körfez il ve ilçelerinden İstanbul’a günlerce süren mücadelenin Dünyanın 4. büyük köprüsü olan “Osmangazi Köprüsü” ile bir günde geçilebilir olmasına dikkat çekilen etkinlik Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde güçlü sponsorlar ve yerel yönetimlerin desteğiyle gerçekleştirildi.

17.10.2016 09:02:21 _1482