Altınova Çobankale kazıları

Bursa Müzesi Başkanlığında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Selçuk Seçkin danışmanlığında  2017 yılından beri  sürdürülen  Yalova/Altınova  Çobankale  kazısının 2019 yılı çalışmalarına 1 Temmuz 2019 tarihinde başlandı.

2018 yılında yapılan jeoradar sonuçlarına göre planlanan  kazı  çalışması  Altınova  Belediyesi  sponsorluğunda sürdürülmektedir.  Kazı çalışması ile birlikte Uludağ Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Serkan Gündüz “ Yalova İli Kıyıları Antik Liman ve Sualtı  Yüzey Araştırması “projesi ile Dr. Öğretim Üyesi Selçuk Seçkin başkanlığında 10 Temmuz 2019 tarihinde Ortaçağdan günümüze kadar ki süreci tarihi yerleşim ve kalıntıları belgelemeyi amaçlayan yüzey araştırması da Altınova Belediyesinin desteğiyle başlamıştır.

10.7.2019 10:05:02 _39