Çocuklar doyasıya eğlendi

Makedonya ve Bulgaristanlı çocuklarının katılımıyla bu yıl 7’incisi düzenlenen Altınova Belediyesi Uluslararası 23 Nisan Halk Oyunları Çocuk Festivali, unutulmaz anlara sahne oldu.

Unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunların da sergilendiği festivalde, halk oyunları ekiplerinin gösterisi büyük beğeni topladı.

ESKİ OYUNLARI OYNADILAR

7. Altınova Belediyesi Uluslararası 23 Nisan Halk Oyunları Çocuk Festivali’nde bu yıl ilk kez unutulmaya yüz tutmuş eski sokak oyunları gösterileri yapıldı. Altınova Belediyesi’nin ilçedeki okullarla birlikte yürüttüğü çalışmayla yeniden hatırlanması amaçlanan oyunlar büyük beğeni topladı.

patlak mısır, pamuk helva ve kağıt helva ikram edilen öğrenciler, eğlenceli yarışmalarla da birbirleriyle kıyasıya mücadele içerisine girdiler. Denge oyunu, mendil kapmaca ve iki çeşit ip atlama oyunu oynayan çocuklar büyük beğeni toplarken, velileri de eski günlerine götürdüler.

FOLKLOR GÖSTERİLERİ

Altınova Belediyesi önünde gerçekleşen etkinlikte; Altınova Belediyesi mink ve Çocuk Folklor ekibi, Makedonya Merkez Jupa Folklor Ekibi, Makedonya Üsküp Studenican Ekibi, Bulgaristan’ın Dve Mogili Foklor ekibi, Kaytazdere, Vakıfbank, Hacı Ali Saruhan; Piyalepaşa ve Subaşı Okulları Folklor ekipleri sahne aldı.

GENİŞ KATILIM

Altınova Belediye Binası önünde gerçekleşen programa; Altınova Kaymakamı Zafer Engin, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Makedonya’nın Merkez Jupa Belediye Başkanı Arijan Ibraim, Makedonya Üsküp Studenican Belediye Başkanı Azem Sadiki, Bulgaristan’ın Dve Mogili Belediye Başkanı Bojidar Borisov, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis üyeleri, Altınova İlçe Emniyet Amiri M. Ferit Duman, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

25.4.2018 08:54:55 _62